
Ami megtetszett, hogy nem durvultak el nagyon, ami a kultúrát és az ételeket illeti. Az étlap szerkesztője például méltányolja, ha nem ismered még az indiai gasztronómia - egyébként rendszeresített - kifejezéstárát, így egy kisszótár erejéig segít eligazodni. (Milyen jó annak, aki épp itt kezd ismerkedni a népes ázsiai ország konyhájával.)
Tudni kell, hogy az indiaiaknál két igazán elterjedt húsfajtából készülnek ételek. Az egyik a csirke, a másik pedig a bárány. Ha ezeket szereted, számos fogás közül válogathatsz. Illetve azt is meg kell említenünk, hogy nem árt, ha bírod a csípőset, vagy legalábbis a fűszereset. Az európai vendégek tapasztalatlanságának vagy kényességének okán az Indigo konyhája igen jól ajánlja a csípősebb és a "zsengébb" kosztokat is - lehet választani!
Ezúttal nem próbálkoznék belemenni abba, hogy milyen nevű étkekkel próbálkoztunk letesztelni a helyet, elég annyi, hogy többfélét kértünk (egyrészt csirkét, másrészt bárányt), illetve változatos alapanyagokból választottunk (a rízsen kívül párolt zöldségeket, sült és rántott sajtos előételeket is). Talán megemlíteném a csirke tikka masala néven "futó" élményünket, amelyben a paradicsomos szósz egészen különleges hatást ér el a húson, eközben akármennyire szeretnénk, egy csepp olasz fílingtől sem kell tartanunk.
Érdemes kipróbálni az ún. naan-okat, amelyek tulajdonképpen a lepénykenyérnek felelnek meg, előételként, helyben sütve, forrón szolgálják fel. Számtalan változata kérhető a vajastól a sajtoson át a fokhagymásig legalább 5-6 féle.
Ami a "kidolgozást" illeti, az - tekintve a konyha jellegzetessége szerinti határokat - első osztályú. Ha pedig én indiai származású lennék, biztosan büszke lennék a helyre, mert európai "köntösbe" bújtatva ajánlja a vendégek számára az ország komplex étkezési kultúráját is - mindezt pedig egy igazán kedves, megfelelően közvetlen, de nem tolakodó, profi személyzettel.
Ja, és hogy ne legyünk ennyire mézesmázosak, be kell vallanunk, hogy sajnos a gyorsaság nem feltétlenül az erős oldaluk még akkor sem, amikor csak 3-4 asztaltársaság várja elszórtan a rendelést egy hétköznap estén.

Név: Indigo Étterem
Jelleg: nemzeti jellegű étterem
Időpont: 2008. november 18.
Cím: Budapest, VI. ker., Jókai utca 13.
Milliő: meghitt, visszafogott, jellegzetes
Étlap: pont megfelelő, segít eligazodni is
Ételek: nagyon ízletes, igényes tálalással, változatos és profi módszerekkel elkészítve
For business: medium (lazább partnerek esetén vacsorára)
Service: kedes, őszintén előzékeny
Randiérték: 1st class - romantikus és egyúttal gasztronómiai élményt is nyújtó vacsorához tökéletes, frekventált helyen, közel számos ismert szórakozóhelyhez
WC: kulturált, tiszta
Árszint: közepes (600-3200 Ft között)
Web: http://www.indigo-restaurant.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése