2008. november 7., péntek

424 Irish Pub

Négynapos ünnepen egy kiadós séta után jó volt betérni ebbe a kellemes hangulatú étterembe. Éhesek is voltunk. Első ránézésre nem is érti az ember, hogyan lehetséges, hogy egy egész étterem (konyha) befér egy ilyen kis pavilonba. De úgy tűnik, a nyíregyháziak ügyesek a témában (Lásd Jereván Sörkert alias Jeró).

Bevallom őszintén többet vártam. A hangulat és az a fíling, hogy "irish pub"-két aposztrofálta magát a hely, komolyabb elvárásokat ébresztett bennem. Aztán jöttek a tapasztalatok: Millert kértem, de nem volt, erre Guinnesst ajánlottak. De én húztam a búzasör irányába, szóval végül Edel lett belőle. A pincér (és nem felszolgáló!) nem volt túl kedves, furcsán viselkedett, de közben rutinosságot sugárzott. De miért nem volt kedves? Az miből áll? Nem voltunk pedig nehézkes vendégek.

Aztán az étkek. Kértünk egy halászlevet - na az egész ehető volt, gazdagon telepakolva omlós halhússal, forrón tálalva. Kicsit egyenízű volt, de aki biztosra akar menni, az biztos nem csalódik. Viszont a vadhús erdeigyümölcsökkel valójában méltatlan volt az ebben az országban elvárható minimális szinttől. Csak annyit mondok, hogy a gyümölcsök melegített konzerből kerültek a tányérra és hát a krokett is esélyes, hogy egyenesen gyorsfagyasztott zacskóból érkezett. Valljuk be, a konyha exkluzivitásával még vannak problémák, de ha a szakácsot (vagy a szemléletet) lecserélik, akkor van esély a túlélésre. Sajnos, - mivel nem vagyok nyíregyházi - nem tudom megítélni, hogy télen mi van ott a parkövezetben, lehet, hogy nincs vendég... Egy gasztronómiai élményt nyújtó konyhával viszont talán az egész megyéből érkezhetnének az érdeklődők.

Egyébként a helyben vannak lehetőségek, 300 méterre található a falumúzeum, mellette hotel, parkosított tavacska, szóval idilli a környezet és stílusos múltat idéző maga az épület.

* Adatlap
*
Név: 424 Irish Pub
Jelleg: egyszerű pavilonétterem
Időpont: 2008. október 25.
Cím: 4431 Nyíregyháza, Blaha Lujza sétány 1.
Milliő: századfordulós hangulatra hajazó, részleteiben szerény
Étlap: pont megfelelő terjedelmű
Ételek: gyenge sablonossággal kezelt kötelességtudó módon elkészített átlagos készítmények
For business: low (lazább partnerek esetén esetleg ebédre)
Service: profi de szenvtelen
Randiérték: 2nd class - összeszokott pároknak nyugalmas békebeli hangulatú ebédekhez
Árszint: alacsony (kb. 700-3000Ft között)

Nincsenek megjegyzések: