2008. szeptember 30., kedd

Welcome drink

Üdv. Ez a jegyzet azoknak az élményeknek állít emléket, amelyek engem és társaimat érték akkor, amikor különféle éttermekbe tértek be és kipróbálták az éppen kedvükre való étkeket. Az értékelés nem lesz objektív, ahogy a vendéglátás is egy érzékekkel bíró szakma... tudomány... hmm... művészet?

Első körben az élmények, hangulatok "papírra vetésének" mikéntjét szükséges meghatároznunk. Ha valaki elmegy egy étterembe, számtalan hatás éri. Ezeket igyekezhet a legautentikusabb módon körülírni, de talán egyszerűbb, ha saját érzeteit, véleményét, illetve a mérhetőbb tapasztalatokat együttesen jegyzi fel. Így aztán lesz ultrakemény sütikóstolás (mármint nem a süti lesz kemény), pontozásos verseny, meg minden, ami csak módot ad átadni azokat a soha meg nem ismételhető alkalmakat, amikor barátaimmal és szeretteimmel ellátogatunk egy ízérzékeny konyha "udvarába".

Az értékelések szempontjai a következők lesznek:
- milliő (hangulat, karakter)
- kínálat, ötletesség
- ízkalauz
- for business: light - med - for
- service
- ...és leírás arról, hogy miért is volt értelme ott lennünk, milyen alkalmakra ajánljuk (vagy nem ajánljuk), hogy éreztük magunkat, miről beszélgettünk...meg általában milyen lett volna, ha Te is ott vagy köztünk.

Nincsenek megjegyzések: